Sunday, May 30, 2010

Kurací nákyp


750g kuracie mäso
80g oravská slanina
1ks červená cibuľa
150g šampiňóny
6-8ks žemle
1 zväzok petržlenová vňať
4ks varené vajce
3ks surové vajce
100g sterilizovaný hrášok
50g sterilizovaná kapia
20g soľ
10g mleté čierne korenie
50ml olej
50g strúhanka

(Suroviny sú na 8 porcí.)

Kuracie mäso pokrájame na malé plátky, osolíme, okoreníme a dáme odležať. Cibuľu pokrájame na drobno a opražíme na oleji, pridáme očistené, na plátky pokrájané šampiňóny a dusíme 15min. (Možno pridať aj čerstvú červenú papriku).

Žemle namočíme, vyžmýkame a pridáme k nim posekanú petržlenovú vňať, rozšľahané vajíčka, na drobno posekané uvarené vajíčka, hrášok, kapiu a šampiňónovú zmes. Dobre premiešame, osolíme, okoreníme a v prípade potreby zahustíme strúhankou.

Hlbšiu formu na pečenie vyložíme plátkami slaniny. Na dno dáme vrstvu žemľovej zmesi, na ňu rozložíme mäso. Ak máme mäsa viac, postup viackrát opakujeme tak, aby vrch tvorila žemľová zmes. Prikryjeme alobalom a dáme piecť pri 160C asi na 40min.. Potom nákyp odkryjeme a dopečieme.


No comments:

Post a Comment